Evolio Aria – fara happy end

Cand nu stii ce tableta sa-ti iei si nu ai bugetul necesar ca sa te rasfeti cu un Samsung Galaxy  Tab sau cu un iPad, piata mai are si o varianta de mijloc. Pentru undeva in jur de 1000 Ron orice angajat Flanco, Domo si alte variante de gen iti vor recomanda un Evolio Aria.

Angajatii de electrocasnice sunt antrenati, cu totii, sa promoveze tabletele Evolio, fie ele mici si cu procesoare slabe, fie mari si in principiu destul de competitive. Pe hartie. Ce frumos recita ei ca Aria este in principiu acelasi lucru cu Samsung Galaxy Tab, cam aceeasi configuratie in principiu, iar cand ii intrebi de ce e Samsung-ul 30 de milioane si Aria 10 nu prea au un raspuns decat ca “E, Samsungul e Samsung”. Adica, cum ar veni, Aria este un altfel de Samsung, numai ca unul romanesc si cu un marketing mai slab si a carui imagine nu este atat de bine vanduta ca a Samsung-ului… Si ce bine ca reusesti si tu sa ai un Samsung, numai ca nu scrie Samsung pe el ci scrie Aria. Evolio Aria. Si acum adevarul: este intr-adevar o tableta care se misca repede, am gasit ca e in general satisfacatoare la multe capitole. Numai ca are o singura problema majora: se blocheaza grav cand te astepti mai putin si fara sa-ti dai macar seama de unde I se trage. Se blocheaza atat de grav ca nu isi mai revine cu orele si uneori – odata bateria terminata – cu greu reusesti sa il repornesti. In pus, butoanele sunt extrem de sensibile, si fara sa te joci in continuu pe on/off dupa cateva zile te trezesti ca nu mai necesita doar un simplu contact, ci o usoara bruscare ca sa porneasca.

Trist… In principiu am luat aceasta tableta “ca sa se joace ala micu’”, dar: unu la mana acum stiu ca nu e cazul sa iei un ecran de aproape 10 inchi pentru un copil, ca n-are cum sa se joace Angry Birds niciodata, si apoi acum stiu ca daca vreau Samsung trebuie sa imi cumpar unul, caci ce e romanesc din nou o da in bara si te lasa cu un gust amar.