O vacanta in Bulgaria, admirand natura

Din ce in ce mai multi romani aleg sa isi petreaca vacantele la vecinii nostri, in Bulgaria, motivandu-si alegerea din punctul de vedere al conditiilor si al preturile mici practicate in aceasta tara. Totusi, o vacanta in Bulgaria este cu mult diferita fata de una in statiunile de pe litoralul bulgaresc, nu doar in ceea ce priveste peisajul ci si al intregii experiente.
Daca litoralul bulgaresc este special amenajat pentru turism, aici existand nenumarate posibilitati de cazare, in interiorul tarii, acolo unde vizitatorii nu sunt atat de des intalniti, se pot vedea obiective deosebite, care sunt adanc impregnate de viata de zi cu zi a localnicilor, astfel incat vizitatorul poate simti si vedea obiceiurile, ideile si adevarata culoare locala a acestei tari. Contrastul intre cele doua zone este unul puternic, diferentele fiind majore.
Daca vi s-au parut frumoase gradinile Castelului Balchik, atunci, trebuie sa aflati ca ele nu sunt, nici pe departe, unele dintre cele mai placute obiective turistice naturale ale Bulgariei. In tinutul carstic de la Karlukovo, puteti vedea pesterea Prohodna, locul in care multe filme bulgaresti si internationale si-au gasit decorul ideal. Cu o inaltime ce depaseste 45 de metri, aceasta pestera ia forma unei bolte rotunde, iar turistii pot admira, aici, ceea ce localnicii numesc „Sfinxul”, o formatiune calcaroasa foarte mare, si „ochii lui Dumnezeu”, doau ochiuri formate in urma prabusirii tavanului, care lasa loc une experiente mistice. O alta pestera deosebita, din Bulgaria, este si Devetashkata, situata tot in apropiere de Levski.
Cascadele de la Krushuna, aflate in apropierea Balcanilor, langa satul cu acelasi nume, sunt un obiectiv turistic ce poate fi vizitat chiar si pe perioada unei vacante scurte petrecute in Bulgaria. Cu o inaltime de aproximativ 20 de metri, ele reprezinta o imagine deosebita, ea se prelinge, incet, pe peretele muntelui, datorita stratului gros de muschi verde.
Manastirea Rila, desi nu este un obiectiv turistic natural, al Bulgariei, este, de asemeni, inconjurata de un peisaj deosebit, care va ajuta turistul sa se relaxeze si sa respire aer curat. La Piramidele de Stob, aflate in apropiere, se ajunge dupa o drumetie de aproximativ 20 de minute, care va parea destul de greoaie pentru incepatorii in hiking, insa, la finalul acesteia, veti simti ca efortul va este, cu adevarat, rasplatit, cand veti vedea acest fenomen natural uimitor.
In apropierea orasului Veliko Târnovo, se gaseste Camionul Emen, un loc unde pasionatii de hiking pot face drumetii lungi si line, in care sa admire natura in toata splendoarea ei. Totusi, daca va aflati in vacanta in Bulgaria si doriti sa viztati aceasta zona, este indicat sa nu va abateti prea mult de la potecile umblate, deoarece sunt suficient de mult ursi incat sa fie periculos. In cazul in care intampinati dificultati in gasirea acestui canion, este suficient sa intrebati orice localnic, locul fiind foarte popular printre bulgari.